|

Na području Velike Kladuše zaplijenjeno više od 6.000 kutija cigareta

Na području Velike Kladuše zaplijenjeno više od 6.000 kutija cigareta
1
Klix.ba
26.7.2017. u 12:47
8
komentara
1

dijeljenja
Na području Velike Kladuše zaplijenjeno više od 6.000 kutija cigareta
Službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša su jučer spriječili nezakonit promet 6.008 kutija raznih vrsta cigareta bez akciznih markica, a otkrivene su graničnom kontrolom Opela bh. registarskih oznaka u graničnom pojasu na području Velike Kladuše.
Vozilom je upravljao R. V. (1963.), državljanin Bosne i Hercegovine, a prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH protiv njega će biti podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "nedozvoljen promet akciznih proizvoda". Cigarete i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti.Lišeni slobode prema potragamaJedinice granične policije su jučer u Tuzli i Bijeljini uhapsili još dvije osobe zbog krivičnih djela "prevara" i "šumska krađa".

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla su jučer na letu za Dortmund uhapsili S. N. (1989.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela "prevara".

Istog dana, službenici JGP Bijeljina uhapsili su P. V. (1964.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Livnu zbog krivičnog djela "šumska krađa". Državljanin BiH i Republike Srbije kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. Predati su službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...