Vatra prijeti naseljenim mjestima
2

Na području trebinjske opštine aktivno sedam požara

SRNA
Foto: Arhiv/SRNA
Foto: Arhiv/SRNA
Na području trebinjske opštine večeras je aktivno sedam požara, među kojima ima i novih koji prijete naseljenim mjestima u jednom dijelu Trebinjskih brda.

"Drugi dio požara u rejonu Trebinjskih brda na području Bioci-Bodiroge-Podstraševica spušta se prema kućama", rekao je Ćurić i dodao da su pripadnici vatrogasnih jedinica Trebinje i Lastva, Civilne zaštite i HET-a, šumari i mještani na terenu.

Aktivni su i požari u Starom slanom, na području Diklića, te u rejonu Bobana koji se proširio iz Federacije BiH, kao i požar na Bijeloj gori koji je prešao sa crnogorske teritorije.

Ćurić je istakao da je najavljeno da će po trebinjskim požarištima ujutro djelovati helikopter Ruske Federacije koji je stacioniran u Nišu.

Načelnik Regionalnog štaba Civilne zaštite Radoslav Prelo Srni je potvrdio da su i večeras aktivni svi stari požari na području Istočne Hercegovine, ali da su pod kontrolom i da za sada ne prijete naseljenim mjestima.

"Sve raspoložive snage su na terenu i prioritet je da se onemogući širenje vatre prema kućama", rekao je Prelo i dodao da su zbog danonoćnog dežurstva i gašenja požarišta pripadnici službi za gašenje na izmaku snage, ali da se ulažu maksimalni napori da ne strada imovina i stambeni objekti.