Ekipe još na terenu
176

Na području Općine Ilidža sprovedene hitne mjere dezinfekcije

L. K.
Prema izvještaju Službe zaštite i spašavanja za čistoću i asanaciju terena formirane u JP Ilidža na području Općine Ilidža 20. marta sprovedene su hitne mjere dezinfekcije.

Hitna dezinfekcija izvršena je na Terminalu, oko taksi štanda, ulica Rustempašina, Mala aleja, Prva osnovna škola, Četvrta gimnazija prostor oko Općine i Merkatora, te Centra za socijalni rad. Dezinfikovani su i prostori oko MZ Lužani i džamije u ovoj MZ, prostor oko MZ Vrelo Bosne, Vreoca i Vlakovo, oko Sedme osnovne škole, igralište, prostor kod džamije. Urađena je dezinfekcija i u MZ Rakovica, prostor oko MZ i ambulante, džamije i igrališta.

Dezinfekcija je izvršena i u naseljima Osijek i to prostor oko MZ,škole, džamije,crkve,ambulante i igrališta. Radnici JP Ilidža dezinfekciju su vršili i u Otesu i to prostor oko MZ, ambulante, džamije, te prostor oko škole. U MZ Centar završena je dezinfekcija prostora oko MZ, škole, džamije i igralište. Dezinfekcija je izvšena i u MZ Stup: prostor oko MZ, ambulante, igralište, crkve, džamije Bačići kao i oko Katoličkog školskog centra. U naselju Stupsko brdo završena je dezinfekcija oko MZ, prostor igrališta, kao i u MZ Stup II, prostor igrališta i ambulante. U Butmiru je dezinfikovan prostor oko MZ, Osme osnovne škole “Amer Ćenanović”, igralište, džamija i oko poligona.

U MZ Sokolović- Kolonija dezinfekcija je izvršena oko MZ, ambulante, obje džamije, igralište na novoj cesti prema Mostu spasa, oko Pete osnovne škole kao i igralište kod škole. Ekipe su još na terenu i rade po naredbi Općinskog kriznog štaba civilne zaštite.