|

Na području Ljubuškog spriječeno krijumčarenje 17 migranata

Na području Ljubuškog spriječeno krijumčarenje 17 migranata
13
S. H.
8.11.2019. u 11:52
8
komentara
13

dijeljenja
Na području Ljubuškog spriječeno krijumčarenje 17 migranata
Službenici Jedinice granične policije Doljani jučer su spriječili krijumčarenje 17 osoba afroazijskog porijekla iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.
Krijumčarenje je otkriveno tokom nadzora državne granice na području Ljubuškog. Tom prilikom, službenici ove jedinice su u kombiju, bh. nacionalnih oznaka, otkrili pomenute ilegalne migrante koji su izjavili da dolaze iz Iraka i Sirije.

Nisu posjedovali identifikacione dokumente. U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se vozač kombija, državljanin BiH M.Š. (1988.), kao i Z.B. (1993.), državljanin BiH i Hrvatske koji se nalazio u vozilu Peugeot, bh. nacionalnih oznaka, a koje je bilo prethodnica, odnosno imalo ulogu "čistača".

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, kombi i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a protiv osumnjičenih, M.Š. i Z.B., ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "krijumčarenje ljudi". O događaju su obaviješteni i službenici Službe za poslove sa strancima BiH koji su preuzeli daljnji rad na slučaju.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...