{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Na Plehanu nema vehabija"

S
8.1.2010. u 16:29
0
5
"Na Plehanu nema vehabija"
0
"Na Plehanu nema vehabija"
Fra Mirko Filipović
Gvardijan Franjevačkog samostana i župnik župe sv. Marka Evanđelista na Plehanu kod Dervente, fra Mirko Filipović, uputio je medijima saopštenje u vezi sa navodima o vehabijama u tom kraju. U saopštenju FIlipović kaže da je ogorčen manipulacijama koje su plasirali pojedini mediji pišući o tobožnjim vehabijama koji podižu nekakav svoj logor na Plehanu kod Dervente, a koji su prenijeli brojni portali, televizije i novine bez provjeravanja istine.
Filipović kaže da su priču iskonstruisali obavještajac SIPA-e i novinar jedne domaće agencije.

"Novinar koji je po obavještajnom zadatku posjetio samostan ima čak i moju izjavu, mada ja tada nisam bio kod kuće i nismo se uopće vidjeli niti čuli", stoji u saopštenju gvardijana.

"Ovakve udružene akcije obavještajne službe i novinara poznate su iz najgorih vremena početka rata, kad su sukobi vještački izazivani sijanjem straha među ljudima kako bi strah izrodio agresivnošću a agresivnost bila dirigirana prema planovima izazivača rata. I ovi su napisi izazvali veliku uznemirenost i među Hrvatima i Bošnjacima i Srbima, jer – nažalost – većina ljudi još uvijek naivno vjeruje da su svi novinari pošteni profesionalci koji pišu samo ono što je provjereno i istinito. Zato, koristim i ovu priliku, da tim našim običnim ljudima poručim da budu mirni, jer na Plehanu nema nikakvih vehabija niti ikakvih problema s njima. Zemlju na Plehanu i oko Plehana prodaje i kupuje kako tko hoće, i nemoguće je to ljudima zabranjivati", između ostalog je navedeno u saopštenju koje je stiglo na našu adresu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: