Reakcija fra Mirka Filipovića
0

"Na Plehanu nema vehabija"

Sarajevo-x.com
Fra Mirko Filipović
Fra Mirko Filipović
Gvardijan Franjevačkog samostana i župnik župe sv. Marka Evanđelista na Plehanu kod Dervente, fra Mirko Filipović, uputio je medijima saopštenje u vezi sa navodima o vehabijama u tom kraju. U saopštenju FIlipović kaže da je ogorčen manipulacijama koje su plasirali pojedini mediji pišući o tobožnjim vehabijama koji podižu nekakav svoj logor na Plehanu kod Dervente, a koji su prenijeli brojni portali, televizije i novine bez provjeravanja istine.

Filipović kaže da su priču iskonstruisali obavještajac SIPA-e i novinar jedne domaće agencije.

"Novinar koji je po obavještajnom zadatku posjetio samostan ima čak i moju izjavu, mada ja tada nisam bio kod kuće i nismo se uopće vidjeli niti čuli", stoji u saopštenju gvardijana.

"Ovakve udružene akcije obavještajne službe i novinara poznate su iz najgorih vremena početka rata, kad su sukobi vještački izazivani sijanjem straha među ljudima kako bi strah izrodio agresivnošću a agresivnost bila dirigirana prema planovima izazivača rata. I ovi su napisi izazvali veliku uznemirenost i među Hrvatima i Bošnjacima i Srbima, jer – nažalost – većina ljudi još uvijek naivno vjeruje da su svi novinari pošteni profesionalci koji pišu samo ono što je provjereno i istinito. Zato, koristim i ovu priliku, da tim našim običnim ljudima poručim da budu mirni, jer na Plehanu nema nikakvih vehabija niti ikakvih problema s njima. Zemlju na Plehanu i oko Plehana prodaje i kupuje kako tko hoće, i nemoguće je to ljudima zabranjivati", između ostalog je navedeno u saopštenju koje je stiglo na našu adresu.