{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Na planini Lisac pronađen sanduk sa četiri granate

Z
5.10.2011. u 18:21
0
5
Na planini Lisac pronađen sanduk sa četiri granate
0
Grupa građana je na području planine Lisac iznad Zenice prijavila u šumi pronašla drveni sanduk sa neeksplodirnim ubojitim sredstvima (NUS).
Foto: ZEDA
Foto: ZEDA

Tim za uklanjanje neeksplodiranih ubojnih sredstava (TUN) ZDK uklonio je četiri pronađene granate MB 57. Istog dana pripadnici civilne zaštite izuzeli su jednu ručnu bombu iz dvorišta kuće u zeničkom naselju Klopče.

Prema informacijama iz općinskog Operativnog centra civilne zaštite Zavidovići i na području sela Bršljevine mještani su prijavili pronalazak NUS-a zaostalog iz proteklog rata. Za sada se ne zna o kojem se neeksplodiranom sredstvu radi, ali će TUN Tim Federalne uprave civilne zaštite za područje ZDK preuzeti ovo sredstvo.

Foto: ZEDA
Foto: ZEDA

Pripadnici TUN tima Federalne uprave civilne zaštite uništili su pronađena NUS-a na području općine Olovo, a uništeni su jedan komad ROB, dva MBM-62 mm, i dva PPM-3.

Kantonalna uprava civilne zaštite ZDK ohrabruje građane da odmah prijave eventualne pronalaske neeksplodiranih ubojitih sredstva najbiližoj stanici policije ili centru civilne zaštite.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: