BiH
0

FOTO / Na planini Lisac pronađen sanduk sa četiri granate

ZEDA
Foto: ZEDA
Foto: ZEDA
Grupa građana je na području planine Lisac iznad Zenice prijavila u šumi pronašla drveni sanduk sa neeksplodirnim ubojitim sredstvima (NUS).
Foto: ZEDA
Foto: ZEDA
Tim za uklanjanje neeksplodiranih ubojnih sredstava (TUN) ZDK uklonio je četiri pronađene granate MB 57. Istog dana pripadnici civilne zaštite izuzeli su jednu ručnu bombu iz dvorišta kuće u zeničkom naselju Klopče.

Prema informacijama iz općinskog Operativnog centra civilne zaštite Zavidovići i na području sela Bršljevine mještani su prijavili pronalazak NUS-a zaostalog iz proteklog rata. Za sada se ne zna o kojem se neeksplodiranom sredstvu radi, ali će TUN Tim Federalne uprave civilne zaštite za područje ZDK preuzeti ovo sredstvo.

Foto: ZEDA
Foto: ZEDA
Pripadnici TUN tima Federalne uprave civilne zaštite uništili su pronađena NUS-a na području općine Olovo, a uništeni su jedan komad ROB, dva MBM-62 mm, i dva PPM-3.

Kantonalna uprava civilne zaštite ZDK ohrabruje građane da odmah prijave eventualne pronalaske neeksplodiranih ubojitih sredstva najbiližoj stanici policije ili centru civilne zaštite.