{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Palama u toku akcija SFOR-a

N
NINA/Sarajevo-X
1.4.2004. u 06:43
0
0
Na Palama u toku akcija SFOR-a
0
Na Palama u toku akcija SFOR-a
Snage SFOR-a blokirale su jutros oko jedan sat poslije ponoći uži centar Pala u okviru akcije za koju se u izvorima NATO u Sarajevu navodi da predstavlja novu potragu za ratnim zločincem Radovanom Karadžićem.
U toku akcije, koja je prema izjavama očevidaca bila koncentrirana oko crkve i parohijskog doma u centru Pala, čula se jedna snažna detonacija, a zatim i rafalna paljba.

Akciju SFOR-a su pratila dva helikoptera, od kojih se jedan spustio u blizini parohijskog doma i u njega su, prema izjavama očevidaca, unesena dvoja nosila.

U lokalnoj policijskoj stanici potvrđeno je da je na Palama u toku akcija SFOR-a, ali da za sada nisu poznati drugi detalji.

U AKCIJI SFOR-a RANJEN SVEĆENIK I NJEGOV SIN

U jutrošnjoj akciji snaga SFOR-a na Palama ranjeni su lokalni svećenik i njegov sin, koji su kasnije helikopterom prebačeni u jednu od bolnica u Sarajevu.

Svećenik Jeremija Starovlah i njegov sin, rođen 1976. ranjeni su kada su snage SFOR-a blokirale jutros oko jedan sat poslje ponoći, uži centar Pala, a zatim upale u paprohijski dom u centru mjesta.

Prema riječima supruge ranjenog svećenika, vojnici SFOR-a su, uz upotrebu oružja upali u njihov stan koji se nalazi u parohijskom domu.

U SFOR-u su potvrdili da su tokom akcije ranjene dvije oosobe i da im je ukazana medicinska pomoć. U istom izvoru je, bez navođenja drugih detalja, rečeno da se radilo o akciji koja se provodi u slučajevima kada se raspolaže informacijama koje bi mogle da omoguće uhićenje osoba optuženih za ratne zločine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: