{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Palama oduzeti cigarete, duhan, rakija i automatska puška

11.7.2018. u 10:39
24
21
Na Palama oduzeti cigarete, duhan, rakija i automatska puška
24
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH prilikom pretresa na Palama oduzeli su cigarete, sitno rezani duhan, rakiju i automatsku pušku. Ukupna tržišna vrijednost oduzete robe procjenjuje se na 152.000 KM, saopćeno je iz UIO BiH.
Postupajući po naredbi Suda BiH, ovlaštene službene osobe Odsjeka za provođenje propisa Regionalni centar Sarajevo, uz asistenciju policijskih službenika PS Pale izvršili su pretres na dva lokaliteta, zbog sumnje u nelegalno prometovanje akciznih proizvoda.

"Prilikom pretresa stamenih jedinica i pratećih objekata pronađeno je 19.870 paklica cigareta i 474,2 kilograma rezanog duvana neobilježenog akciznim markicama UIO, kao i 120 litara domaće rakije i automatska puška ,,AK-47” sa 165 metaka. Ukupna tržišna vrijednost oduzete robe robe procjenjuje se na iznos od 152.000 KM. Prilikom izvođenja ove akcije službenici UIO, koristili su opremu, znanje i vještine stečene kroz dugogodišnji program obuke i opremanja od strane Vlade SAD, kroz program EXBS", saopćeno je.

Pronađena roba je, kako se ističe, privremeno oduzeta, a protiv počinioca opisanih nezakonitosti, bit će podneseni izvještaji Tužilaštvu BiH o počinjenom krivičnom djelu.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Također, pozivamo sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: