BiH
389

Na ovogodišnjem "Maršu mira" očekuje se 10.000 učesnika, prijave putem interneta

Piše: N. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Danas je održan drugi sastanak organizacionog pododbora "Marš mira 2015" Nezuk-Potočari. Ovogodišnji “Marš mira”, koji se održava u sklopu obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i njenoj okolini, bit će organiziran od 8. do 10. jula ove godine.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik pododbora Muhizin Omerović. On je istakao kako pripreme za ovogodišnji marš teku po planu te da se očekuje oko 10.000 učesnika.

“Pododbor je već poduzeo neke aktivnosti i mi ćemo nastaviti posao. Jedina mogućnost neke promjene jeste vezana za neke vremenske prilike. Mi smo svi svjedoci prošlogodišnjih poplava, a i mi smo prošle godine imali problem s dva mosta koja smo u kratkom roku morali popraviti da bi se “Marš mira” mogao održati. Nadam se da ove godine nećemo imati tih problema”, istakao je nakon sastanka Omerović.

On je pojasnio da svi koji žele da budu učesnici ovogodišnjeg “Marša mira” trebaju da se prijave putem internet stranice www.marsmira.org. Na toj stranici mogu se prijaviti individualci ali i grupe koje planiraju uzeti učešće u maršu.

Mujo Zimić, član pododbora zadužen za marš koji kreće iz Žepe, rekao je da pripreme traju te da je ovo još uvijek rana faza. “Sve one koji žele da učestvuju na maršu Žepa-Srebrenica molim da se prijave kako bi nam olakšali organizaciju. Prijaviti se može na nekoliko način, putem facebooka, telefona, ali i kod članova pododbora koji su iz Žepe”, rekao je Zimić.