{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na oglas za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu pristigle 3.622 aplikacije

F
23.4.2008. u 18:23
0
0
Na oglas za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu pristigle 3.622 aplikacije
0
Na oglas za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu pristigle 3.622 aplikacije
U skladu s Operativnim planom provođenja aktivnosti izbora i prijema vojnika u profesionalnu vojnu službu u Oružanim snagama BiH, a na osnovu Javnog oglasa Ministarstva odbrane BiH koji je raspisan od 27. marta do 10. aprila ove godine, dosad je izvršeno razvrstavanje prispjelih aplikacija u Komanda za upravljanje personalom Oružanih snaga BiH.
U saopćenju Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH navodi se da su dosad pristigle 3.622 aplikacije. Od ukupnog broja prijavljenih kandidata 2.929 ispunjava uvjete oglasa, a 693 ih ne ispunjavaju. Na oglas se prijavilo 27 kandidata ženskog pola.

Testirane kandidata, koji ispunjavaju uvjete oglasa, počelo je 21. aprila i trajat će do 8. maja. Kandidati, koji ispunjavaju uvjete oglasa, bit će pozivani na testiranje prema dinamičkom planu - telefonom i pismeno. Testiranje se sastoji od testa općeg znanja, psiho testa, testa motivacije i testa fizičke spremnosti i obavljat će se na četiri vojne lokacije - Banja Luka, Sarajevo, Čapljina i Tuzla.

"Kandidati koji ne ispunjavaju uvjete javnog oglasa u narednom periodu bit će obaviješteni pismeno. Po okončanju testiranja kandidata bit će izvršen odabir i upućivanje izabranih kandidata na ljekarske preglede za osnovnu obuku. Poziv kandidatima bit će blagovremeno upućen telefonom i pismeno", navodi se.

Ljekarski pregledi će se obavljati od 14. do 23. maja u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo. Po okončanju ljekarskih pregleda za osnovnu obuku, bit će odabrano 300 najboljih kandidata - po 100 iz reda sva tri konstitutivna naroda u BiH. Odabrani kandidati bit će, po potpisivanju ugovora o regulisanju prava i obaveza između Ministarstva odbrane BiH i kandidata, upućeni na osnovnu obuku u Centar za osnovnu obuku OS BiH Pazarić od 2. juna do 2. septembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: