{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na oglas za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu pristigle 3.622 aplikacije

F
23.4.2008. u 18:23
0
0
Na oglas za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu pristigle 3.622 aplikacije
0
Na oglas za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu pristigle 3.622 aplikacije
U skladu s Operativnim planom provođenja aktivnosti izbora i prijema vojnika u profesionalnu vojnu službu u Oružanim snagama BiH, a na osnovu Javnog oglasa Ministarstva odbrane BiH koji je raspisan od 27. marta do 10. aprila ove godine, dosad je izvršeno razvrstavanje prispjelih aplikacija u Komanda za upravljanje personalom Oružanih snaga BiH.
U saopćenju Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH navodi se da su dosad pristigle 3.622 aplikacije. Od ukupnog broja prijavljenih kandidata 2.929 ispunjava uvjete oglasa, a 693 ih ne ispunjavaju. Na oglas se prijavilo 27 kandidata ženskog pola.

Testirane kandidata, koji ispunjavaju uvjete oglasa, počelo je 21. aprila i trajat će do 8. maja. Kandidati, koji ispunjavaju uvjete oglasa, bit će pozivani na testiranje prema dinamičkom planu - telefonom i pismeno. Testiranje se sastoji od testa općeg znanja, psiho testa, testa motivacije i testa fizičke spremnosti i obavljat će se na četiri vojne lokacije - Banja Luka, Sarajevo, Čapljina i Tuzla.

"Kandidati koji ne ispunjavaju uvjete javnog oglasa u narednom periodu bit će obaviješteni pismeno. Po okončanju testiranja kandidata bit će izvršen odabir i upućivanje izabranih kandidata na ljekarske preglede za osnovnu obuku. Poziv kandidatima bit će blagovremeno upućen telefonom i pismeno", navodi se.

Ljekarski pregledi će se obavljati od 14. do 23. maja u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo. Po okončanju ljekarskih pregleda za osnovnu obuku, bit će odabrano 300 najboljih kandidata - po 100 iz reda sva tri konstitutivna naroda u BiH. Odabrani kandidati bit će, po potpisivanju ugovora o regulisanju prava i obaveza između Ministarstva odbrane BiH i kandidata, upućeni na osnovnu obuku u Centar za osnovnu obuku OS BiH Pazarić od 2. juna do 2. septembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: