{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na mostarskom Sveučilištu i Univerzitetu "Džemal Bijedić" studentski život započelo blizu 5.000 brucoša

5.10.2015. u 15:38
0
8
Na mostarskom Sveučilištu i Univerzitetu "Džemal Bijedić" studentski život započelo blizu 5.000 brucoša
0
Brucoškim satom danas je svečano započela nova akademska godina u kojoj su mostarski fakulteti Sveučilište i Univerzitet Džemal Bijedić primili blizu 5.000 novih studenata, brucoša.
Ovim povodom u sportskoj dvorani Mithad Hujdur Hujka u Sjevernom logoru održana je svečana dobrodošlica na kojoj su studenti upoznati s radom fakulteta u Mostaru. Sead Pašić, rektor Univerziteta, pozdravio je sve brucoše.

“Dobro došli u akademski svijet i na naš i vaš fakultet. Nadam se da ste ovaj fakultet i svoje studije izabrali u skladu s vlastitim sklonostima. Vjerujem da su naši diplomanti koji žive u vašim sredinama bili najbolja pozivnica da nam se pridružite, jer su svojim znanjem i svojim pozitivnim iskustvima sa studija ujedno i naš najbolji promotor. Ovdje možete studirati, stjecati znanja i vještine, jer imate od koga učiti”, kazao je Pašić i dodao da fakultet završavaju ustrajni i postojani.

“Ja se nadam da ćete ovo vrijeme na fakultetu iskoristiti na najbolji mogući način stječući znanja i kompetencije za život, rad i djelovanje u našoj zajednici: našem narodu i našem društvu”, kazao je Pašić.

Ljerka Ostojić, rektorica Sveučilišta u Mostaru, objasnila je na brucoškom satu da se studenti u Mostaru ne razlikuju od studenata u New Yorku, Parizu, Tokiju ili Sydneyu.

“Oni imaju veća finansijska sredstva, ali vi imate ono što bogatim zemljama nedostaje. Tu nevjerovatnu moć kreativnosti kakvu mogu imati samo one zemlje, ona podneblja i ljudi koji djeluju u nekoj vrsti političkog haosa”, kazala je Ostojić.

Brucošima je rektorica naznačila da osim usvajanja novih znanja i vještina, večernjih izlazaka koji su sastavni dio studentskog života, ne zaborave posjetiti pozorišta, koncerte i galerije grada Mostara.

“Posjetite biblioteke i pročitajte dobru knjigu koja nije vezana za vaš studij. Obogaćujte i dalje svoj život kulturom i umjetnošću, sportom, humanitarnim radom, učestvujte u projektima, brojnim studentskim udruženjima, razmjenama studenata u sklopu raznih programa. Sve će vam se to višestruko vratiti kada se nakon studija nađete na tržištu rada – bit ćete sposobniji i konkurentniji“, dodala je Ostojić. Sretan početak studiranja poželjela je i predsjednica Studentskog zbora Janja Marušić.

“Iza vas je odluka o izboru studija, mnogima od vas i preseljenje u novi grad, promjena načina života, a pred vama je zadaća stjecanja znanja i vještina u razdoblju koje mnogi nazivaju najljepšim razdobljem života”, kazala je Marušić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: