{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Na mjestima direktora UIO i RAK-a i dalje ostaju Bošnjaci'

S
26.11.2009. u 10:55
0
15
'Na mjestima direktora UIO i RAK-a i dalje ostaju Bošnjaci'
0
'Na mjestima direktora UIO i RAK-a i dalje ostaju Bošnjaci'
Sadik Ahmetović, novi ministar sigurnosti, danas je na poslu, ali funkciju neće preuzeti danas nego u ponedjeljak jer zamjenik ministra Mijo Krešić nije u Sarajevu. Za Sarajevo-x.com on je još jednom demantirao bilo kakvu političku trgovinu funkcijama i potvrdio da će Bošnjaci ostati na pozicijama direktora UIO i RAK-a.
U izjavi za Sarajevo-x.com Ahmetović je kazao da će prvo procijeniti situaciju u Ministarstvu sigurnosti, utvrditi probleme koji postoje, a zatim pristupiti njihovom rješavanju.

Kada je u pitanju ekstradicija osoba koje su okarakterisane kao prijetnja nacionalnoj bezbjednosti, a koje su smještene u Imigracionom centru, Ahmetović je kazao da Agencije zadužene za taj dio rade svoj posao, te da se svi bh. građani i političari moraju suočiti s nekim stvarima, te da će u svakom slučaju poduzeti sve što je u skladu sa Zakonom.

Prema riječima Ahmetovića, aktivnosti da BiH konačno bude stavljena na bijelu šengen listu su pri kraju i te aktivnosti su njegov prioritet i obaveza Savjeta ministara i Ministarstva bezbjednosti prema građanima BiH.

O izjavama Dušanke Majkić, zamjenice presjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH koja je izjavila da je ''osvjedočeni srbomrzac'', Ahmetović je kazao:

"Izjave Dušanke Majkić suvišno je komentarisati, nek obiđe teren s kojeg ja dolazim odnosno Srebrenicu, pa nek čuje šta misle i Srbi i Bošnjaci iz Srebrenice o meni, a uvjeren sam da imaju pozitivno mišljenje, pa nek onda komentariše. Nakon njene izjave u medijima mnogo se Srba iz Srebrenice javilo i htjeli su javno podršku da mi daju. Još jednom ponavljam - ja sam ministar svih ljudi, Srba, Hrvata, Bošnjaka i ostalih, i poduzet ću sve što je u mojoj nadležnosti da se bh. građani sigurno osjećaju".

Ahmetović je naglasio da u vezi njegovog imenovanja nije bilo nikakave nagodbe bilo s kim i za bilo koju poziciju, te da su to čiste špekulacije.

"Izjave Drage Kalabića, predsjednika Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, o tome da postoji politička trgovina su priče samo za njegovu publiku. Na mjestu direktora Uprave za indirektno oporezivanje i Regulatorne agencije za komunikacije, uvjeren sam da će i dalje ostati Bošnjaci jer sve drugo bi bilo produbljivanje nacionalnog debalansa na štetu Bošnjaka“, kazao je Ahmetović.

Novi ministar sigurnosti je još jednom demantovao i da je u sukobu interesa.

"Prije imenovanja prošao sam sve provjere i utvrđeno je da nema sukoba interesa. Dakle, ja sam legalista, a takve izjave može samo neko dati iz nekih svojih interesa“, kazao je Ahmetović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: