Granična policija
4

Na MGP Gradiška uhapšen 54-godišnji bjegunac iz KPZ Busovača

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na MGP-u Gradiška u subotu prilikom ulaska u BiH lišen je slobode pedesetčetverogodišnji državljanin BiH i Hrvatske. Utvrđeno je da A.E. potražuje Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova zbog bjekstva iz Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Busovača. Predat je službenicima KPZ-a Busovača.

Dan ranije, prilikom ulaska u BiH na MGP-u Velika Kladuša službenici GPBiH lišili su slobode dvadesetogodišnjeg G.B. Graničnim provjerama utvrđeno je da državljanina BiH potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela „teška krađa“. Predat je pripadnicima Sudske policije Banja Luka.

Službenici Granične policije BiH danas su na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod prilikom ulaska u BiH lišili slobode tridesetogodišnjeg državljanina BiH. Utvrđeno je da V.H. potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela "omogućavanje uživanja opojnih droga". Predat je službenicima Sudske policije Doboj.

Službenici GPBiH na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Ljubljane u petak lišili su slobode D.A. (1976.). Pasoškom kontrolom utvrđeno je da državljanina BiH potražuje Ministarstvo unutrašnjih poslove Republike Srpske zbog krivičnih djela "teška krađa", "lake tjelesne povrede" i "tjelesne povrede". Predat je službenicima Sudske policije Istočno Sarajevo.

Službenici Jedinice granične policije Trebinje na području Gacka u nedjelju su otkrili tri stranca koji su ilegalno prešli državnu granicu. Državljani Alžira i državljanin Maroka prekršajno su procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.