BiH
0

Na lokalitetu Vjetrenica uručeni certifikati sudionicima prvog eko-kampa FBiH

FENA
U okviru prvog eko-kampa Federacije BiH 2007. od 17. do 23. juna danas su na lokalitetu špilje Vjetrenica uručeni certifikati sudionicima eko-kampa, saopćeno je iz Ureda federalnog ministra okoliša i turizma Nevenka Hercega.

Certifikate su uručili ministar Herceg i šef odjela za ekonomski razvoj i prirodne resurse iz Delegacije Evropske komisije u BiH Kjartan Bjorson.

Sudionike eko-kampa u Vjetrenici su posjetili i čelnici Općine Ravno predvođeni načelnikom Andrijom Šimunovićem i direktorom Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije Andrijom Krešićem.

Sudionici eko-kampa koji su smješteni na lokalitetu Odžaka danas su boravili u Gradačcu, gdje su posjetili kulu Husein-kapetana Gradaščevića i ostale znamenitosti grada. Također su posjetili sajam «Gradačac-otvorena vrata» koji je ovih dana aktualan u ovom gradu.

Učesnici eko-kampa koji su smješteni na lokalitetu Bihaća danas su boravili u Bosanskoj Krupi i upoznali kulturno-historijske znamenitosti grada. Obišli su i rijeku Krušnicu, a za večernje sate je predviđen zabavni program.

Sudionici eko-kampa koji su smješteni na Bjelašnici obišli su danas stari dio grada Sarajeva - Baščaršiju i Zemaljski muzej.

U poslijepodnevnim satima predviđen je obilazak Vrela Bosne, saopćeno je.