{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Jahorini skup o održivosti NVO

S
2.7.2009. u 08:00
0
2
Na Jahorini skup o održivosti NVO
0
Na Jahorini skup o održivosti NVO
Na Jahorini će danas i sutra biti održana prva ljetna škola pod nazivom "Uloga, pravni status i finansijska održivost nevladinih organizacija (NVO) u BiH", koju organizuje Centar za promociju civilnog društva (CPCD).
Tokom dvodnevne radionice biće riječi i o pravnom statusu i finansijskoj održivosti nevladinih organizacija u BiH, iskustvima zemalja u regionu, pravilima o konsultacijama, te učešću građana u zakonodavnom procesu i institucionalnoj saradnji vladinog i nevladinog sektora na svim nivoima vlasti.

Ovakva vrsta radionice bitno će doprinijeti ne samo definisanju i izgradnji povoljnog položaja nevladinih organizacija u BiH u budućnosti, već jačanju aktivnijeg učešća organizacija civilnog društva u rješavanju najbitnijih problema u BiH i u procesima donošenja odluka važnih za građane BiH.

U prvoj ljetnoj školi, koju finansiraju Američka agencija za međunarodni razvoj i Evropski centar za neprofitno pravo iz Budimpešte, učestvovaće više od 20 predstavnika vodećih nevladinih organizacija iz BiH, ali i uvaženi gosti i eksperti iz regiona, saopšteno je iz CPCD-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: