|

Na Jahorini idealni uslovi za skijanje

Na Jahorini idealni uslovi za skijanje
0
S
SRNA
1.2.2011. u 11:32
0
komentara
0

dijeljenja
Na Jahorini idealni uslovi za skijanje
Visina snijega na Jahorini danas dostiže 65 centimetara i uslovi za skijanje na uređenim i obezbijeđenim ski-stazama su idealni.
U pogonu je vertikalni transport koji radi od 09.00 do 16.00 časova osim na stazi Skočine, ali bi uskoro i ona trebalo da bude otvorena za skijaše i snoubordiste.

"Članovi Gorske službe spašavanja svakodnevno su na ski-stazama koje su uređene i idealne za skijanje", rekao je Srni šef službe Miroslav Kalem i dodao da se Gorska služba maksimalno trudi da uredi staze kako bi skijaši uživali u skijanju.

Sistem osnježavanja, navodi Kalem, besprijekorno funkcioniše, iako je riječ o probnom pravljenju vještačkog snijega.

Prema njegovim riječima, sve jahorinske staze odlično su obezbijeđene u skladu sa propisanim ski-standardima, staze su propisno obilježene i obezbijeđene mrežama na kritičnim mjestima gdje bi se moglo dogoditi izlijetanje skijaša sa staze.

On je istakao da o bezbjednosti skijaša veoma profesionalno i stručno brine Gorska služba spašavanja koja je na stazama do sada imala 70 puta intervencija. Riječ je o uobičajenima povrede koje se dešavaju na skijalištima - prelomi ruku i nogu, istegnuća ligamenata i iščašenja ramena.

Na Jahorini danas preovladava sunčano vrijeme uz temperaturu od minus sedam stepeni Celzijusa.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.