GP Bosanska Gradiška
0

Na izlazu iz BiH čeka se 20 minuta

FENA
U većem dijelu BiH danas je promet vozila umjeren. Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška na izlazu iz naše zemlje čeka se oko 20 minuta, dok na ostalim graničnim prijelazima nema zadržavanja.

Zbog veoma niske temperature poledica se može očekivati na dionicama preko mostova, na prilazima tunelima, kao i na putevima u višim predjelima.

Na putevima u centralnim i zapadnim krajevima, na pojedinim dionicama još uvijek mjestimično ima magle. Neophodna je opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominje se da je zimska oprema zakonski obavezna!

Zbog oštećene mostovske dilatacije na dijelu autoputa A-1 Podlugovi - Visoko (na prvom mostu), saobraćaj se odvija jednom trakom i reguliran je vertikalnom i svjetlosnom signalizacijom.

Na dionicama sa aktuelnim radovima obavezno je poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajaju se putevi M-4 Čelinac - Kotor-Varoš (sanacija kolovoza, povremeni kraći zastoji) i M-6 u Ljubuškom (izgradnja pješačke staze na raskrsnici za Čitluk).

Zbog radova na izgradnji nove dionice autoputa usporeno se saobraća na magistralnom putu Dobrinje - Kakanj.

Zbog deminiranja terena na dionici magistralnog puta M-14.1 Bosanski Brod - Odžak (naselje Stari Poloj), do 20. januara od 08.00 do 16.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.