BiH
0

Na inicijativu PDP-a bit će sazvana sjednica oba doma Parlamenta BiH

FENA
Kolegij Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prihvatio je danas inicijativu zastupnika i delegata Partije demokratskog progresa RS-a Branka Dokića i Mladena Ivanića o održavanju zajedničke sjednice oba doma Parlamentarne skupštine BiH posvećene aktualnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u zemlji, izjavio je novinarima zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Beriz Belkić.

Podnosioci zahtjeva su u tom kontekstu nagovijestili i mogućnost da se u parlamentu pokrene inicijativa za ukidanje bonskih ovlasti visokog predstavnika, jer je njegova uloga nezaobilazan faktor situacije u BiH.

Međutim, dodao je Belkić, ovakve inicijative su predmet odluka kolegija oba doma, jer oni traže zajedničku sjednicu te je potrebno postići saglasnost i s Kolegijem Doma naroda.

  • Od inicijatora očekujem dodatne informacije na koji način očekuju da ta sjednica funkcionira, odnosno koji su to materijali kao osnova za raspravu, čije ćemo informacije koristiti... te na kraju šta je cilj, rekao je on.

Radi se o veoma ozbiljnoj temi koja zahtijeva ozbiljnu pripremu. Ova inicijativa je i ranije pokretana, ali je u međuvremenu bio niz sastanaka na kojima se raspravljalo o ovoj temi, podsjetio je Belkić.

Zbog zgusnutog rasporeda koji je pred parlamentom, Belkić ne vjeruje da bi se sjednica mogla održati u novembru.