Gorska služba spašavanja
0

Na Igmanu pronađena dvojica dječaka iz Kuvajta

Sarajevo-x.com
Pripadnici Gorske službe spašavanja - Stanica Sarajevo u nedjelju navečer su na području Igmana pronašli dvojicu dječaka, kuvajtskih državljana koji su se u večernjim satima izgubili na tom izletištu.

Dječaci, uzrasta 12 i 17 godina, članovi su karate kluba, koji je u Sarajevu na sportskim pripremama. Na Igmanu su se sinoć oko 20:30 sati odvojili od grupe s kojom su bili na izletu i uputili se ka šumskom području, te im se od tada gubi trag. Gorska služba spašavanja - Stanica Sarajevo je o njihovom nestanku obaviještena u 21:30 od strane Policijske uprave Hadžići.

Petočlani tim Gorske službe spašavanja-Stanica Sarajevo je odmah izašao na lice mjesta i dječake pronašao nakon sat vremena i 20 minuta na lokalitetu Josipove staze na Igmanu. Dječaci su bili preplašeni i podhlađenog tijela.

Iz Gorske službe spašavanja su uputili apel svim izletnicima da se drže markiranih puteva, da ne idu sami na planine, te da se ne odvajaju od grupe. Korisne informacije i savjeti izletnicima, planinarima, alpinistima mogu se pronaći i na našem sajtu www.gss-sarajevo.com.

U slučaju nesreće, građani mogu obavijestiti Gorsku službu spašavanja - Stanica Sarajevo na broj telefona 061 299 443.