|

Na Igmanu nastavljena potraga za posmrtnim ostacima najmanje pet osoba

Na Igmanu nastavljena potraga za posmrtnim ostacima najmanje pet osoba
0
Klix.ba
10.6.2019. u 15:04
0
komentara
0

dijeljenja
Na Igmanu nastavljena potraga za posmrtnim ostacima najmanje pet osoba
Istražitelj Tužilaštva BiH i danas se nalazi na terenu na lokalitetu Lokvice-Golo Brdo na planini Igman, gdje će se nastaviti potraga za posmrtnim ostacima žrtava bošnjačke nacionalnosti sa područja Donjih Hadžića koji su nestali u ljeto 1992. godine.
Nakon što je sa prve lokacije izvađeno ukupno 12 tijela žrtava, pretraga se nastavlja na drugoj lokaciji na širem lokalitetu od ukupno tri lokacije za koje prema inicijalnim informacijama i izjavama svjedoka, postoji mogućnost da se nalaze tijela određenog broja žrtava. Radi se o prirodnim jamama-vrtačama, te je pristup lokacijama dosta otežan, navode iz Tužilaštva BiH.

Potraga se nastavlja za posmrtnim ostacima najmanje pet osoba, od koji su tri žrtve ženskog spola.

U potrazi za posmrtnim ostacima koriste se i tehnička pomagala (detektori metala), koji su na prvoj lokaciji otkrili veću količinu čahura i metaka, koji su ukazali na masovnu grobnicu.

"Lokacija masovne grobnice locirana je nakon dugotrajnih i višestrukih provjera, te drugih procesnih i zahtjevnih stručno-tehničkih radnji poduzetih na temelju naredbi i pod nadzorom Tužilaštva BiH uz naredbe Suda BiH", navode iz Tužilaštva BiH.

Traganje za posmrtnim ostacima, nastavlja se i u narednim danima.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.