BiH
231

Na Grbavici održan predizborni skup Nezavisne bosanskohercegovačke liste

Klix.ba
U sali Centra za mlade na Grbavici u petak je održan predizborni skup Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL), gdje su se, pored programa i stavova stranke, predstavile i mlade i perspektivne nade bosanskohercegovačke politike.

Svi prisutni, među kojima je bilo najviše mlađe populacije što je i pohvalno za današnju političku klimu u Bosni i Hercegovini, mogli su poslušati predstavljanja mladih kandidata, njihove kratke biografije i vizije političkog djelovanja u budućnosti.

Među prisutnima su se našli Nermina Zulić, Tarik Kapur, Amar Trbović, Zerina Lepara, Arnela Bašić te Haris Harki Selmanović - kandidati za Skupštinu Kantona Sarajevo, te kandidati za više nivoe vlasti, Jasmin Šutković i Emina Mićivoda.

Prisutni su također mogli poslušati i predsjednika Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL), Ibrahima Hadžibajrića, aktualnog Načelnika Općine Stari grad. Zaključio je svoj govor tezom da je NBL jedina alternativa protiv korumpiranog sistema koji nas ugnjetava decenijama, te da je većinski sačinjavaju nezavisni intelektualci i kadrovi koji nikada nisu bili politički aktivni niti su ikada ukaljali svoj obraz.

Također se nadovezao na izjavu mladog kandidata za Skupštinu Kantona Sarajevo, Harisa Harkija Selmanovića koji je zamolio prisutne da ostanu ustrajni u borbi uz svoje buduće predstavike u različitim instancama vlasti, jer slijede "udari, oluje i uragani" protiv njih. Ibrahim Hadžibajrić je rekao : "Kada mi uđemo u vlast, oni će doživjeti oluje i uragane".

Oko 400 prisutnih ljudi je ispratilo mlade kandidate i iskusnog Ibrahima Hadžibajrića na putu ka pobjedi na ovogodišnjim oktobarskim izborima.