GP Klobuk
31

Na graničnom prijelazu između BiH i Crne Gore oduzeta garderoba u vrijednosti od 233.000 KM

S. Š.
Foto: UIO BiH
Foto: UIO BiH
Na graničnom prijelazu Klobuk, između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, oduzeta je neprijavljena tekstilna roba, saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH).

Ovlašteni službenici UIO na graničnom prijelazu Klobok, između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, privremeno su oduzeli veću količinu neprijavljenog tekstila, čija je vrijednost procijenjena na iznos od 233.000 KM.

Prilikom detaljnog pregleda uvozne pošiljke tekstilne robe pristigle na granični prijelaz Klobuk otkrivena je veća količina tekstila koji nije prijavljena carinskim organima BiH.

Foto: UIO BiH
Foto: UIO BiH

Radilo se o 2.690 komada razne tekstine robe (majice, košulje, šorcevi, trenerke, jakne), čija je ukupna tržišna vrijednost procijenjena na iznos od 233.000 KM.

Predmetna roba je privremeno oduzeta uz izdavanje Potvrde o privremenom oduzimanju predmeta te će protiv uvoznika biti pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.

Prilikom preduzimanja mjera iz svoje nadležnosti, korištena je specijalizovana oprema, koju je donirala Ambasada SAD-a u BiH, putem Programa EXBS, kao i od strane UNDP/UNODC-a.