{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na graničnim prijelazima Doljani, Izačić i Gabela Polje čekanja od 60 do 120 minuta

F
17.7.2017. u 11:09
28
12
Na graničnim prijelazima Doljani, Izačić i Gabela Polje čekanja od 60 do 120 minuta
28
Na graničnim prijelazima Doljani, Izačić i Gabela Polje čekanja od 60 do 120 minuta
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na graničnim prijelazima Doljani, Izačić i Gabela Polje na izlazu iz Bosne i Hercegovine čeka se od 60 do 120 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima pojačana je frekvencija vozila, a zadržavanja nisu duža od 30 minuta saopćili su iz Informativnog centra BIHAMK-a.
Povoljni uvjeti za vožnju karakterišu danas saobraćajnu situaciju u BiH. Vozače teretnih vozila Iz BIHAMK-a mole da se, kada iza sebe primijete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Na putevima s aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajaju se magistralni putevi: Donji Vakuf-Travnik, M-18 Vogošća-Sarajevo, M-17 Vrapčići-Mostar, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Iz BIHAMK-a podsjećaju vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Ukoliko se ne putuje vlastitim vozilom, a vlasnik vozila nije prisutan, neophodno je posjedovati dozvolu za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu.

Zbog brojnih upita građana, BIHAMK napominje da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasle osobe i dalje moguć samo s ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: