Bh. građani idu van zemlje za 1. maj
20

Na graničnim prijelazima BiH čeka se i do sat vremena

Klix.ba
Hiljade Bosanaca i Hercegovaca će ovaj 1. maj provesti van naše države. U prilog tome govore i povećane gužve na svim graničnim prijelazima iz Bosne i Hercegovine na kojima se čeka i do sat vremena. Bosanci i HercegIz obavještavamo vas da su d

"Do 17 sati zbog povećane frekvencije saobraćaja, koja je uobičajna za Prvomajske praznike, zabilježena zadržavanja na nekoliko međunarodnih graničnih prijelaza. Prema evidencijama Granične policije BiH oko 17 sati na izlazu i ulazu u BiH zabilježena su zadržavanja od 40 do 60 minuta na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanski Brod, na MGP Orašje oko 30 minuta, te na MGP Gradiška do 60 minuta" saopštili su iz Granične policije BiH.

Na ulazu u BiH zabilježena su zadržavanja na MGP Kamensko oko 60 minuta i na MGP Gorica oko 30 minuta, a na izlazu iz BiH na MGP Izačić je zabilježeno zadržavanje od oko 30 minuta.

"Na ostalim graničnim prijelazima se oko 17 sati saobraćaj odvijao bez većih zadržavanja", piše u saopštenju GP BiH.

Gužvama na graničnim prijelazima doprinio je i štrajk Granične policije BiH. Štrajk se prvenstveno organizuje zbog smanjenja osnovice plaće i toplog obroka njihovim službenicima, kazano je na današnjoj konferenciji za medije.