BiH
8

Na graničnim prelazima u BiH u protekla tri dana uhapšeno pet osoba

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Službenici Granične policije Izačić danas su uhapsili N. V. (1964.), državljanku BiH, na Međunarodnom graničnom prijelazu Izačić, prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine.

Graničnim provjerama utvrđeno je da je potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog teškog kaznenog djela protiv sigurnosti prometa. N. V. će biti predana nadležnim organima, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Službenici Granične policije Neum 18. decembra zadržali su S. K. (1982.), državljanina Crne Gore, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zbog kaznenih djela "krivotvorenje isprave" i "ovjeravanje neistinitog sadržaja".

Osoba je kontrolirana pri izlasku iz BiH, na Međunarodnom graničnom prijelazu Neum II i predana je službenicima SIPA-e.

Istoga dana na MGP Kamensko, prilikom ulaska u BiH, uhapšen je M. M. (1977.) jer je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona raspisalo potragu zbog kaznenog djela "nasilničko ponašanje".

Službenici Granične policije Bijeljina 17. decembra uhapsili su bh. državljanina I. S. (1967.) za kojeg je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Gradačcu zbog kaznenog djela "skidanje ili povreda službenog pečata ili znaka". I. S. je predan službenicima Sudbene policije Tuzla.

MGP Brod, istoga dana, prilikom izlaska iz BiH uhapšen je državljanin BiH A. Ć. (1980.) kojeg potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog kaznenog djela "nasilje u obitelji". A. Ć. je predat službenicima Sudbene policije Odžak, navodi se u saopćenju.