Pojačan promet
17

Na GP Velika Kladuša na izlazu iz BiH čeka se dva sata

Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Prema podacima Granične policije BiH, na graničnom prelazu Velika Kladuša na izlazu iz naše zemlje čeka se oko dva sata. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su u intervalima od 30 do 60 minuta (na jugu na ulazu, a na sjeveru na izlazu iz BiH).

Prema podacima iz Hrvatskog automoto kluba (HAK), na graničnom prelazu Županja se povremeno vozi usporeno u oba smjera, a teretna vozila dodatno otežavaju prohodnost putničkog saobraćaja. Na graničnom prelazu Slavonski Brod smanjen je broj ulaza i izlaza.

Kako je saopćeno iz BIHAMK-a pojačan je promet vozila na putevima u našoj zemlji, kao i na graničnim prelazima. Smanjen je obim radova, ali zbog privremeno postavljene signalizacije na pojedinim dionicama saobraća se usporeno.

Usporeno se saobraćana na dionicama autoputa A-1 Bojnik-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i na magistralnim putevima M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

Podsjećamo, povodom međunarodnog praznika rada večeras do ponoći je zabranjen prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.