BiH
8

Na GP Rača otkrivena tri migranta iz Indije i Pakistana sakriveni u kombiju

Klix.ba
Foto: GPBiH
Foto: GPBiH
Na carinskom terminalu Graničnog prijelaza (GP) Rača 13.marta 2017. prilikom pregleda teretnog motornog vozila, registarskih oznaka Srbije, pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine i Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH otkrili su tri ilegalna migranta.

Riječe je o dva Indijca i Pakistancu koji su bili sakriveni u tovarnom prostoru kamiona u kojem je državljanin Srbije prevozio ivericu iz Rumunije u BiH. Rad na predmetu je nastavljen.

Također, pripadnici Jedinice granične policije Brčko na magistralnom putu Bijeljina-Brčko 11. marta 2017.godine otkrili su veću količinu tekstilne robe bez potrebne dokumentacije. Roba je otkrivena kontrolom kombija Renault, bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, u kojem su se nalazili bh. državljani dvadesetdvogodišnji K.N. i dvadesetšestogodišnji N.B.

Foto: GPBiH
Foto: GPBiH

Privremeno je oduzeto 738 Champion dukserica tržišne vrijednosti oko 48.000 KM. Rad na predmetu je nastavljen pod nadležnošću Tužilaštva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Nadalje, pripadnici JGP Bijeljina 12. i 13. marta 2017. uhapsili su troje državljana BiH.

Na GP Rača 13.marta 2017. prilikom ulaska u BiH uhapšen je pedesettrogodišnji B.B. jer ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela tjelesna povreda. Bit će predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Na MGP Brod prilikom ulaska u BiH 12. marta 2017. uhapšen je četrdesetogodišnji M.P. kojeg potražuje Osnovni sud u Derventi zbog krivičnog djela oštećenje tuđih prava. Predat je službenicima Sudske policije Doboj.

Istog dana na MGP Brod prilikom izlaska iz BiH uhapšena je četrdesetsedmogodišnja B.H. koju potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnih djela krađa. Predata je pripadnicima Sudske policije Odžak.

Službenici JGP Orašje 12 marta.2017. uhapsili i su slobode tridesetogodišnjeg R.M. jer ga potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog krivičnog djela krađa. Ovaj bh. državljanin kontroliran je prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje. Predat je pripadnicima Sudske policije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.