Osiguran prevoz
1.4k

Na Golom brdu obilježavanje Dana odbrane i bitke za brdo Žuč uz iftar

Klix.ba
Plato Golog brda na Žuči
Plato Golog brda na Žuči
Obilježavanje Dana odbrane Općine Novi Grad Sarajevo i bitke za brdo Žuč obilježit će se sutra, 8. juna 2017. godine na platou Golog brda. Centralna manifestacija uz prigodan program počinje u 19 sati nakon čega će biti priređen zajednički iftar za postače.

Centralna manifestacija uz prigodan program počinje u 19 sati, nakon čega će biti priređen zajednički iftar za postače.

Na manifestaciji će biti uručena najveća općinska priznanja pojedinačna i kolektivna Zlatna plaketa odbrane općine Novi Grad Sarajevo.

Pojedinačna Zlatna plaketa odbrane općine Novi Grad Sarajevo bit će uručena ratnom komandantu Prve dobrinjske brigade, generalu Ismetu Hadžiću, a kolektivna jednoj od najelitnijih jedinica Prvog korpusa Armije RBiH Lahkoj pješadijskoj četi 2. Viteške motorizovane brigade. Plaketa će posthumno biti dodijeljena i komandantu Općinskog štaba Teritorijalne odbrane Novi Grad, rahmetli Ramizu Salčinu.

Priznanje se dodjeljuje za izuzetne zasluge u odbrani Općine Novi Grad Sarajevo i Bosne i Hercegovine u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992.-1995. godine, kao i organizaciji života i rada građana u ratnim uvjetima. Planiran je i prigodan kulturno-umjetnički program.

Općina Novi Grad Sarajevo za građane je obezbijedila prevoz, koji polazi ispred Istiklal džamije u 18:30 sati. Povratak autobusa sa Golog brda je nakon završetka manifestacije obilježavanja Dana odbrane općine Novi Grad Sarajevo.

"Pozivamo naše sugrađane da dođu na plato Golog brda da zajedno obilježimo Dan odbrane naše Općine, dan kada je izvojevana pobjeda na Žuči, da se zajedno sjetimo svih naših šehida i poginulih boraca koji su položili svoje živote za odbranu nezavisne i suverene države Bosne i Hercegovine", stoji u pozivu iz Općine.