BiH
0

Na Filozofskom fakultetu šestodnevna prodajna izložba akademske knjige

FENA
U povodu početka nove akademske godine, u auli Filozofskog fakulteta u Sarajevu od 17. do 22. septembra bit će održana prodajna izložba akademske knjige "Forum librorum studiorum“.

U šest dana trajanja bit će predstavljeni naslovi iz oblasti bibliotekarstva i informacijske znanosti; filozofije; historije; književnosti; lingvistike; orijentalistike; pedagodije; psihologije; religije; sociologije; stranih jezika; umjetnosti i historije umjetnosti. Svoje naslove predstavit će bh. izdavači akademske knjige, s akcentom na naslove čiji su autori nastavnici i suradnici Filozofskog fakulteta i Univerziteta u Sarajevu.

Izložbu zajednički organiziraju Filozofski fakultet i IKD "University press“ d.o.o. Sarajevo.

Prodekan za nastavu doc. dr. Zijad Šehić i direktor "University pressa“ d.o.o. Sarajevo Dragan Marković kazali su danas na pres-konferenciji da je poziv za učešće u ovom projektu upućen svim relevantnim izdavačima u Sarajevu i šire. Firme će imati svoje posebne štandove. Oko 80 posto naslova bit će autohtono, dok će ostali pripadati izdavačima u regionu. Cijene knjiga će biti niže između 20 i 50 posto.

Istoga dana, 17. septembra, na istom mjestu, u 10.00 sati će početi svečani prijem studenata prve godine tog fakulteta. Riječ je o studentima 58. akademske, 2007./2008. godine, trećoj generaciji koja studira po Bolonjskom programu. Studenti, i redovni i vanredni će na svojim odsjecima dobiti indekse i upoznati se sa svojim nastavnicima.

Svečani prijemi studenata prve godine i prodajne izložbe akademske knjige postat će tradicija Filozofskog fakulteta u Sarajevu, najavljeno je na pres-konferenciji.