BiH
0

Na Doljanima na izlazu iz BiH čeka se do sat vremena

FENA
U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraćaj se odvija po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu, uz pojačan promet vozila prema jugu naše zemlje.

Na autoputu A-1 (dionicama Zenica-Tarčin i Zvirovići-Bijača) saobraća se po pretežno vlažnom kolovozu, bez obustava i zabrana.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Čelinac-Kotor Varoš, Čapljina-Stolac, Brod na Drini-GP Hum, Mostarsko raskršće-Kiseljak i Tranzit kroz Sarajevo.

Prema informacijama prikupljenim od strane Granične policije BiH, zadržavanja u intervalima do sat vremena zabilježena su na graničnim prijelazima Doljani i Prisika. Vozačima koji putuju ka Makarskoj rivijeri preporučuje se da koriste granične prijelaze Bijača, Zvirići, Crveni Grm i Orah, dok se onima koji putuju ka Dubrovačkoj rivijeri, preporučuje korištenje graničnih prijelaza Čepikuće i Ivanica.

Na graničnom prijelazu Bijača zabilježena su zadržavanja do 30 minuta na ulazu u našu zemlju a na GP Bosanska Gradiška na izlazu. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja saopćeno je iz BIHAMK-a.