BiH
309

Na dočeku Nove godine u Sarajevu nastupili After Affair, Yehan Jehan i Divanhanna

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U Sarajevu počinje istinski spektakl, javni doček Nove godine za koji organizatori tvrde da će se dugo pamtiti.

22:34 - "Dobro došli u grad ljubavi i sevdaha, zagrlite osobu koju volite i čuvajte je čvrsto", poručila je Naida Čatić, solistica grupe Divanhana.

22:22 - Bh. sevdah atrakcija Divanhana dio je večerašnjeg javnog dočeka Nove godine u Sarajevu, a svoj nastup započeli su pjesmom "Grana od bora".

22:02 - Yehan je sin Dade Džihana, poznatog sarajevskog muzičara i kompozitora (nekada člana Zabranjenog pušenja i Top liste nadrealista).

21:58 - Nakon DJ dvojca After Affair na binu je izašao mladi i talentovani muzičar iz Londona Yehan Jehan.

21:31 - Bonjasky & Ivan Z su prije udruživanja u zajednički projekat After Affair nastupali odvojeno. Kao After Affair postoje nepunih godinu dana, a publika ih je vrlo brzo prihvatila, što je rezultiralo brojnim nastupima u BiH i regionu tokom 2016. godine.

21:23 - DJ duo After Affair pravi sjajnu atmosferu, a na Trg BiH pristiže sve veći broj ljudi.

Program su nastupom otvorili DJ dvojac After Affair, na Trgu BiH već se nalazi veliki broj ljudi, koji će uz pjesme Dine Merlina uploviti u novu 2017. godinu.

Uprkos niskim temperaturama veliki broj građana BiH, ali i gostiju iz inostranstva odlučio se da Novu godinu dočeka upravo u Sarajevu. Najveći broj turista u Sarajevo je stigao iz zemalja regiona.