{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na dnevnom redu Živkovićev zahtjev

S
28.3.2009. u 08:48
0
0
Na dnevnom redu Živkovićev zahtjev
0
Na dnevnom redu Živkovićev zahtjev
Ustavni sud BiH razmatraće danas zahtjev za ocjenu ustavnosti člana 13 Zakona o Sudu BiH, koji je podnio zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Milorad Živković.
Kako je saopšteno iz ovog suda, Živković je zatražio i donošenje privremene mjere kojom bi Ustavni sud BiH "suspendovao" osporenu zakonsku odredbu do donošenja odluka o zahtjevu.

Živković je u avgustu prošle godine zatražio da Ustavni sud BiH ispita ustavnost člana 13 Zakona o Sudu BiH, jer smatra da je njime data superiornost Sudu BiH u odnosu na entitetske sudove, te da se njime omogućava "tihi prenos nadležnosti" sa entiteta na državu.

Na dnevnom redu 52. plenarne sjednice je i zahtjev 68 poslanika Narodne skupštine Republike Srpske za rješavanje spora između Republike Srpske i Federacije BiH u vezi sa izvršenjem presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu "Karanović protiv BiH", koji se odnosi na isplatu penzija u mjestu gdje su zarađene.

Ustavni sud BiH razmatraće, između ostalog, i zahtjev za ocjenu ustavnosti više članova Zakona o Javnom televizijskom sistemu BiH koji je, kao predsjedavajući Predsjedništva BiH, podnio Ivo Miro Jović u vezi sa pokretanjem RTV kanala na hrvatskom jeziku.

Na dnevni red uvršten je i zahtjev Sulejmana Tihića za ocjenu ustavnosti Rezolucije o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije i opredjeljenjima Narodne skupštine RS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: