{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na dnevnom redu i problem imenovanja direktora RAK-a

F
26.8.2008. u 10:21
0
0
Na dnevnom redu i problem imenovanja direktora RAK-a
0
Na dnevnom redu i problem imenovanja direktora RAK-a
Vijeće ministara BiH danas bi na sjednici u Sarajevu, na prijedlog Ministarstva komunikacija i prometa, trebalo da se očituje u vezi problematike imenovanja direktora Regulatorne agencije za komunikacije (RAK).
Prema najavljenom dnevnom redu sjednice, Vijeće ministara će razmatrati i Informaciju o procesu prevođenja zakonodavstva EU u BiH, te Izvještaj o pregovorima o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) između Evropskih zajednica i njihovih država članica i BiH.

Planirano je i razmatranje Izvještaja o radu Direkcije za evropske integracije za 2007. godinu.

Na dnevnom redu je između ostalog i Prijedlog plana mjera za smanjenje nezaposlenosti u BiH, čiji je predlagač Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Bit će razmatran i Nacrt osnova za pristupanje Dodatnom protokolu Evropskoj konvenciji o pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma između BiH i Kraljevine Danske o olakšicama kod izdavanja viza, te Nacrt odluke o ratifikaciji Protokola iz Kartagene o biosigurnosti Konvencije UN-a o biološkoj raznolikosti.

Očekuje se izjašnjavanje o Prijedlogu odluke o izmjeni i dopuni Odluke o imenovanju predsjednika i članova Državne komisije za saradnju BiH sa Organizacijom UN-a za obrazovanje, nauku i kulturu - UNESCO, te Kvartalnom izvještaju o napretku - praćenje implementacije Akcionog plana 1 Strategije reforme javne uprave u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: