{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Na današnji dan Plavšićeva je izljubila Arkana

S
2.4.2010. u 14:10
0
7
Na današnji dan Plavšićeva je izljubila Arkana
0
Na današnji dan Plavšićeva je izljubila Arkana
Bošnjačka zajednica kulture Preporod u Bijeljini danas je organizirala konferenciju za novinare kao podsjećanje na 18-u godišnjicu masovnih zločina nad Bošnjacima u tom gradu. Upravo na današnji dan u Bijeljini je prije 18 godina stradalo najviše Bošnjaka.
"Početkom aprila 1992. godine počinjeni su stravični zločini. Ubijani su civili. Među stotinama stradalih Bošnjaka Bijeljine, veći broj je žena i djece, a posmrtni ostaci žrtava stizali su Savom i do Sremske Mitrovice i Šapca. Iz Bijeljine je protjerano 35.000 Bošnjaka, hiljade ljudi je prošlo kroz logore, a posebno Batković, i prinudni rad, a za sve što se desilo još niko od zločinaca iz Bijeljine nije osuđen.
I one podignute optužnice odnose se na ubice iz drugih mjesta", kaže Jusuf Trbić, predsjednik Bošnjačke zajednice kulture Preporod iz Bijeljine.

Sve je teško shvatiti, kaže on, ali to je i odraz stanja svijesti u gradu gdje se ubice slave kao heroji, a masovni zločini kao dan oslobođenja grada.

U saopćenju za javnost se podsjeća i na zločine ubica iz Srbije, koje je vodio Željko Ražnjatović Arkan, a glavnom okružnom tužitelju Novaku Kovačeviću upućeno je pitanje - koliko godina treba proći da se počnu kažnjavati zločinci?

Pogledajte podsjećanje na zločine u Bijeljini u isječku iz emisije "Otisci" emitiranoj na BHT1.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: