Da se ne zaboravi
362

Na Dan pobjede nad fašizmom odata počast ubijenoj djeci Sarajeva

FENA
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Kod Spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995 a povodom sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva i Dana pobjede nad fašizmom, danas je održana manifestacija pod nazivom "A bili su samo djeca".

Predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995 Fikret Grabovica kaže da su već dvije decenije prošle, a bol ne prolazi. Može se čak reći da postaje i veći jer, kako je istakao, zločin ubijanja nedužnih i brutalnost načina na koji je to učinjeno, bivaju sve očigledniji.

Poručio je da je fašizam zlo koje nanosi nesagledive posljedice.

Naveo je da događaji širom svijeta, pa čak i u zemljama blagostanja u koje dolaze izbjeglice, šalju obeshrabrujuće poruke i slike očaja.

"Ljudi pate i sad nam je već jasno da opomene naše bosanskohercegovačke tragedije nemaju snagu koliko su imale bola. Moramo raditi na tome da se zlo nikada ne ponovi", poručio je Grabovica.

Uputio je poziv za mir cijeloj planeti da otvoreno i odlučno diže svoj glas protiv fašizma, rasizma, nacionalizma, terorizma i svakog bezumlja koji ima za cilj da uzme oružje u ruke.