BiH
5

Na Coca Cola Sarajevo Holiday Marketu danas otvaranje ledene plohe

FENA
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Na Coca Cola Sarajevo Holiday Marketu danas će biti otvoreno Addiko klizalište, površine 400 kvadratnih metara.

Na Coca Cola Sarajevo Holiday Marketu danas će biti otvoreno Addiko klizalište, površine 400 kvadratnih metara.

Zahvaljujući sponzorstvu Addiko banke i uz podršku Općine Centar Sarajevo klizanje za sve građane i posjetitelje Sarajeva bit će besplatno do kraja Holiday Marketa, a klizaljke će se moći unajmiti po simboličnoj cijeni od 2 KM.

Na osnovu memoranduma između Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa i Hokejaškog savezom BiH svi klizači koji treniraju u sarajevskim klizačkim klubovima imat će prednost pri korištenju Addiko klizališta.

Addiko klizalište radit će svakog dana od 09.00 do 22.00 sata. Termini klizanja trajat će sat vremena, a između svakog termina bit će pola sata pauze tokom kojeg će klizalište biti očišćeno i pripremljeno za novi termin.

Addiko klizalište postavila je firma Kota iz Slovenije, koja ima predstavništvo u BiH, a prodajom i iznajmljivanjem led površina bavi se 15 godina. Za pravljenje leda koristi se tehnologija Kotine austrijske firme-majke AST. Ta tehnologija omogućava klizanje i na temperaturama do 15 stepeni iznad nule, navodi organizator.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market u parku Hastahana na Marijin Dvoru u Sarajevu bit će otvoren do 14. januara 2017. godine.