Kraljevska utvrda
0

Na Bobovcu slavljena misa za domovinu

FENA
Foto: Flickr
Foto: Flickr
Danas je na ostacima drevne kraljevske utvrde i grada Bobovca kod Vareša slavljena je sveta misa za Domovinu, koju je predslavio nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Bio je to šesti molitveni pohod Bobovcu vjernika-katolika djelatnika Ministarstva odbrane BiH, pripadnika Oružanih snaga BiH, policajaca na svim kantonalnim, entitetskim i državnim nivoima te vjernika Vrhbosanske nadbiskupije, a u organizaciji Ureda katoličkog dušobrižništva Ministarstva obrane BiH.

U prigodnoj propovijedi kardinal Puljić je podsjetio na život kraljice Katarine, koja je umrla 1478. godine u Rimu, istaknuvši da je, udajom za bosanskog kralja Stjepana Tomaša, s njime pomirila svoga oca Herceg-Stjepana i tako postala mirotvorac među hercegovačkim i bosanskim plemstvom.

"I danas bi nam trebala jedna plemenita Katarina da uravnoteži odnose među nama i Hrvatima i katolicima na ovim prostorima. Čitajući povijest pitamo se, gdje im je bila pamet pa su radi svoje nesloge izgubili i Hercegovinu i Bosnu pa čak i svoju vlastitu djecu? Ne trebamo se čuditi jer historija pokazuje kako imamo ponekad sklonost više vjerovati strancu nego samima sebi. Dok molimo za Domovinu, molimo za slogu našeg naroda, za mir u ovoj zemlji, za zajedničko nastojanje oko općeg dobra u ovoj zemlji“, rekao je kardinal Puljić.