Skijaški centar
336

Na Bjelašnicu stigli topovi za vještačko osnježivanje, u toku radovi na vertikalnom transportu

Piše: Se. H.
Postavljanje instalacija na Bjelašnici
Na Bjelašnici su u toku radovi na projektu instalacije vertikalnog transporta i sistema zasnježavanja i direktor ZOI'84 Midhat Hubijar je za Klix.ba rekao kako je izuzetno zadovoljan dinamikom i onim što je dosad urađeno.

"Trenutno se završava montaža polazne stanice u Babinom Dolu, a završava se i izlazna stanica na međustanici. Također, radi se na pripremi montaže polazne stanice za četverosjed i izlijevanju temelja i pravljenju noseće konstrukcije za izlaznu stanicu za četverosjed. Što se tiče vještačkog osnježavanja, radovi su pri kraju, ove sedmice kreće se sa zatrpavanjem rovova", rekao je Hubijar.

On je rekao kako se u petak ovo područje miniralo te da se nastavak radova očekuje u ponedjeljak, a završetak svih radova 30. septembra.

Izrazio je zadovoljstvo da se ZOI'84 uspjela nositi s ovako zahtjevnim projektom i u pripremi i u organizaciji.

Podsjećamo, ovo je najveći projekt koji je pokrenut na olimpijskim planinama od održavanja Olimpijskih igara, a u koji je Vlada KS uložila 16 miliona KM. Uz ova sredstva, izdvojeno je dodatnih četiri miliona KM za izgradnju vodovoda Hojta-Bjelašnica-Igman, te 1,5 miliona KM za izgradnju "akumulacije 2".