Uz bogat zabavni program
0

Na Bjelašnici otvorena zimska sezona 2009/10.

FENA
Na olimpijskoj planini Bjelašnici (Babin do) danas je zvanično otvorena zimska sezona 2009/10. Manifestaciji "Otvorenja zimske sezone 2009/10" prisustovalo je nekoliko stotina posjetilaca, koji su mogli uživati u skijanju i zimskim radostima.

"Povodom otvaranje zimske sezone, cijene svih usluga na Bjelašnici danas su do 50 posto niže u odnosu na važeće, a poslije 18.00 sati bit će upriličen i prigodan noćni program, između ostalog, karaoke party u Tourist birou, party na terasi restorana Srebrna lisica. Prigodan program bit će upriličen i u hotelu Maršal, planinskoj kući, te hostu Feri na Igmanu", kazala je za FENU portparol KJP ZOI'84 Muamera Šehić.

Na Bjelašnici je u funkciji cijeli dan trosjedna žičara i ski liftovi BX i Kolijevka.

Danas je organizirana i vježba spašavanja unesrećenih sa trosjedne žičare, koju je izvela Specijalna jedinica Federalnog MUP-a.

Posjetiocima je danas u ciljnoj kući Beneton besplatno dijeljen i gulaš od srnećeg mesa i topli napitci, a u Planinskoj kući također besplatno podijeljen je grah i ćevapi.

Oficijelni dio programa u kojem je bilo predviđeno obraćanje načelnika općina Hadžići i Trnovo, te predstavnika ZOI-a, nije bilo moguće realizirati zbog obilnih snježnih padavina koje su danas cijeli dan na Bjelašnici, kazala je Šehić.

Na Igmanu na Malom polju je morao biti obustavljen rad dvosjedne žičare jer je jak vjetar izbacivao korpe dvosjeda iz sistema transporta. Dvosjedna žičara je radila sat-dva ali je morala nažalost biti obustavljena, kazala je Šehić.

Organizatori manifestacije otvaranja zimske sezone 2009/10. su KJP ZOI'84, Hotel Maršal, Tourist biro, Hostel Feri, Srebrna lisica, Pizzerija Picollo mondo, Planinska kuća, a pokrovitelji općine Hadžići, Trnovo i Ilidža.