Hladno jutro
217

Na Bjelašnici jutros temperatura dva stepena celzija

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na Bjelašnici su jutros u 8 sati izmjerena samo dva stepena celzija. U većem dijelu zemlje je pretežno oblačno, a slaba kiša pada u istočnim područjima Bosne. U Hercegovini je pretežno sunčano.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 2 stepena, Ivan-sedlo i Sokolac 11, Bihać, Prijedor i Sarajevo 14, Banja Luka, Bugojno, Gradačac, Jajce, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 15, Bijeljina, Doboj, Livno, Srebrenica i Zenica 16, Grude 18, Široki Brijeg 21, Mostar i Trebinje 22 i Neum 23. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947Pa, za 3hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

U Bosni danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više oblačnosti je prijepodne. U jutarnjim satima u istočnim područjima Bosne bit će sa slabom kišom. U Hercegovini sunčano uz malu naoblaku. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26, na jugu zemlje od 27 do 31 stepen. U Sarajevu prijepodne bit će pretežno oblačno. Ujutro kratkotrajno sa slabom kišom. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.