BiH
0

Na Bjelašnici bilo i snijega

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme s kišom, a na Bjelašnici je registrovan i snijeg.

Količina padavina u protekla 24 sata kretala se od 97 mm, koliko je izmjereno u Trebinju, 90 u Stocu, 64 u Bihaću, 49 u Livnu, 40 u Neumu, 39 u Sarajevu i Ljubuškom, 38 u Sanskom Mostu, 34 u Bugojnu i Drvaru, 32 u Prijedoru, 30 u Goraždu, a u ostalim područjima količina padavina je manja od 30 mm.

Temperatura zraka u 8 sati: Bjelašnica -2 stupnja, Han-Pijesak 3, Kupres 4, Ivan-sedlo i Sokolac 5, Sarajevo, Livno i Mrkonjić-Grad 7, Bihać, Tuzla, Bugojno, Gradačac, Jajce i Drvar 8, Sanski Most, Derventa i Srebrenica 9, Banja Luka, Zenica, Doboj, Prijedor, Bijeljina, Zvornik i Goražde 10, Mostar, Trebinje i Bileća 11, Ljubuški 12, Stolac 14, Neum 15 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 931 milibar, za 11 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas će u našoj zemlji prevladavati prohladno i oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima, a na planinama sa susnježicom ili snijegom.

Prema kraju dana, na jugu Hercegovine i u sjeverozapadnoj Bosni, kiša će postepeno prestati. Nešto više padavina, u odnosu na ostatak zemlje očekuje se u sjevernim i sjeveroistočnim djelovima.

Vjetar, slab do umjeren, zapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna od 8 do 12, na jugu zemlje do 19 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno vrijeme, povremeno s kišom. Temperatura će se kretati između 8 i 11 stupnjeva, saopćeno je Federalnoga hidrometeorološkog zavoda BiH.