Krivična djela
0

Na bh. graničnim prijelazima četiri osobe lišene slobode

E. Sk.
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Službenici Jedinice granične policije Kamensko, danas su lišili slobode N.B. (1972.), državljanku Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da N.B. potražuje Općinski sud u Mostaru zbog krivičnog djela "teška krađa".

Ona je kontrolisana na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Prisika i u toku dana će biti predata nadležnom organu. Također, prilikom ulaska u BiH na prijelazu Brod, danas je lišen slobode S.M. (1975.) jer ga potražuje Osnovni sud u Modriči, a razlog je izdržavanje kazne zatvora. Službenici JGP Brod, bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Doboj.

Dan ranije na Međunarodnom aerodromu Tuzla pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode D.K. (1983.), državljanina Nizozemske. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Interpol Hag raspisao potjernicu zbog krivičnog djela "proizvodnja i krivotvorenje novčanica u cilju stavljanja u promet". Kontroliran je na izlasku iz BiH na letu za Keln i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Posla su imali i službenici JGP Zvornik koji su prilikom ulaska u BiH na prijelazu Šepak lišili su slobode E.Š. (1981.). Utvrđeno je da ovog bh. državljanina potražuju Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela "narušavanje nepovredivosti doma" te Općinski sud u Gradačcu i Osnovni sud Brčko distrikta BiH zbog krivičnih djela "teška krađa". Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.