Granična policija
0

Na bh. graničnim prelazima u srijedu oduzeta tri automobila

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Službenici Jedinice granične policije Bijeljina 7. juna su privremeno oduzeli dva putnička motorna vozila Passat, bh. registarskih oznaka, prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača.

Prethodno su graničnom kontrolom uočili prepravke broja šasije. Vozilima su upravljali M.K. (1978.) i S.M. (1977.), državljani BiH.

Prema nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, osobe i vozila predati su Policijskoj stanici Bijeljina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na daljnje postupanje.

Također, službenici ove jedinice otkrili su falsificiranu vozačku dozvolu Republike Venecuele koju je na uvid dao H.F.L.R. (1980.) prilikom ulaska u BiH na MGP Rača.

Državljanin Kraljevine Španije kontroliran je u Renaultu, registarskih oznaka Republike Srbije. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "falsifikovanje isprave", o događaju je obaviješten tužilac OJT u Bijeljini, prema čijem nalogu je predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Istog dana službenici JGP Izačić graničnom kontrolom BMW-a, registarskih oznaka Slovenije, uočili su prepravke broja šasije. Vozilom je upravljao D.K. (1992.), državljanin Slovenije, koji je kontroliran prilikom izlaska iz BiH na MGP Izačić.

Prema nalogu tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona Bihać, vozilo je privremeno oduzeto. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.