BiH
101

Na bazenu Otoka pušten u rad lift za osobe s posebnim potrebama

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Usluge Olimpijskog bazena Otoka u Sarajevu ubuduće će nesmetano koristiti osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama, nakon što je danas u rad svečano pušten odgovarajući lift koji će navedenoj populaciji omogućiti lakši ulazak i korištenje bazena.

Lift je obogatio ponudu Olimpijskog bazena zahvaljujući zalaganju Gradske uprave Grada Sarajeva i donaciji kompanije "Butmir" d.o.o., a svečano ga je u rad pustio gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić.

"Lift ima veliki značaj za korisnike bazena s posebnim potrebama kojih ima mnogo. Ovo je poklon Seje Hasibovića, vlasnika firme ''Butmir'', osobama kojima je potrebna vodena terapija. Nažalost, u našem gradu mnogo je onih kojima ovaj lift treba", kazao je Komšić.

Stručni saradnik za promociju Olimpijskog bazena Otoka Nurko Čaušević istaknuo je da je ponuda bazena bogatija za uslugu koja će omogućiti osobama s invaliditetom i osobama s posebnim potrebama da se osjećaju ravnopravno s ostalim korisnicima.

"Započeli smo razgovore o konkretnijoj saradnji s predstavnicima udruženja koja okupljaju navedenu populaciju. Upoznali smo ih o novini u našoj ponudi koja će im omogućiti da nesmetano koriste usluge bazena", istaknuo je Čaušević.

Svečanoj manifestaciji prisustvovali su i vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva, predstavnici udruženja koja okupljaju osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama, te predstavnici donatorske kompanije ''Butmir" d.o.o.