BiH
2

Na Babinom zubu održan Memorijal Adnan Ćatić

Piše: Edin Isanović
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Klub ekstremnih sportova Red Point organizovao je danas na Babinom zubu Memorijalni turnir na godišnjicu smrti prerano preminulog osnivača i najistaknutijeg člana kluba i sportiste naše zemlje - Adnana Ćatića Ćate.

Na prvom memorijalnom takmičenju učestvovali su takmičari iz zemlje i regiona. Nadmetanje je organizovano u saradnji sa Udruženjem za podršku i razvoj sportskog turizma Avantur i uz podršku Općine Stari grad, kao generalnog sponzora, BIZ sport-a, Sarajevske pivare, Cafe bara Opera, te Gorske službe spašavanja BiH i BHT1.

Kompletna organizacija takmičenja zasnovana je isključivo na entuzijazmu članova kluba.

U kategoriji seniora parovi Armin Gazić iz Zenice i Haris Kalajdžisalihović bili su najbrži i popeli se na vrh za 12 minuta i 16 sekundi.

Kod juniora u dobi do 14 godina prvo mjesto osvojila je Nejra Mulić, dok je u kategoriji juniora od 14 do 16 godina pobijedio Abdulah Sudžuka, koji je za 32 minute bio na vrhu Babinog zuba.

U nedjelju u 10:00 sati bit će otkrivena spomen-ploča koja će biti ostavljena u stijeni uz Aleju ambasadora, 20-ak metara od mosta na Darivi, na mjestu koje je odabrala porodica rahmetli Ćatića.

Podsjetimo, Adnan Ćatić, zaljubljenik u sportsko penjanje, život je izgubio 26. maja 2012. godine kada se prevrnuo njegov čamac u nabujaloj Miljacki u Sarajevu.