{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Arizoni otkriveno 450.000 KM krivotvorene kineske robe

F
22.4.2012. u 13:56
2
13
Na Arizoni otkriveno 450.000 KM krivotvorene kineske robe
2
Na Arizoni otkriveno 450.000 KM krivotvorene kineske robe
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH u Regionalnom centru Tuzla otkrili su na području tržnice Arizona nelegalno skladište s krivotvorenom kineskom robom, čija se ukupna tržišna vrijednost procjenjuje na 450.000 KM.
Nakon što su službenici UIO izvršili kontrolu prometa i porijekla robe u firmi “Hai wang” d.o.o. na tržnici Arizona pronađena je krivotvorena kineska roba bez vjerodostojne dokumentacije o porijeklu.

Radi se o krivotvorenoj robi poznatih svjetskih marki kao što su sunčane i dioptrijske naočari, ručni satovi i tekstilna roba. Pored poslovnog prostora ovlašteni službenici UIO pronašli su i neprijavljeno skladište, koje je koristila firma “Hai wang” d.o.o.

Za robu koja je bila smještena u nelegalnom skladištu nije bilo nikakve dokumentacije na osnovu koje bi se moglo sa sigurnošću utvrditi da je prijavljena prilikom ulaska u carinsko područje BiH, te da su za tu robu obračunate i plaćene uvozne dažbine.

Pronađena krivotvorena roba privremeno je oduzeta, a protiv pravnog lica i odgovornog lica unutar pravne osobe bit će pokrenuti zakonom predviđeni postupci pred nadležnim sudom, saopćeno je danas iz UIOBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: