{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Arizoni otkriveno 450.000 KM krivotvorene kineske robe

F
22.4.2012. u 13:56
2
13
Na Arizoni otkriveno 450.000 KM krivotvorene kineske robe
2
Na Arizoni otkriveno 450.000 KM krivotvorene kineske robe
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH u Regionalnom centru Tuzla otkrili su na području tržnice Arizona nelegalno skladište s krivotvorenom kineskom robom, čija se ukupna tržišna vrijednost procjenjuje na 450.000 KM.
Nakon što su službenici UIO izvršili kontrolu prometa i porijekla robe u firmi “Hai wang” d.o.o. na tržnici Arizona pronađena je krivotvorena kineska roba bez vjerodostojne dokumentacije o porijeklu.

Radi se o krivotvorenoj robi poznatih svjetskih marki kao što su sunčane i dioptrijske naočari, ručni satovi i tekstilna roba. Pored poslovnog prostora ovlašteni službenici UIO pronašli su i neprijavljeno skladište, koje je koristila firma “Hai wang” d.o.o.

Za robu koja je bila smještena u nelegalnom skladištu nije bilo nikakve dokumentacije na osnovu koje bi se moglo sa sigurnošću utvrditi da je prijavljena prilikom ulaska u carinsko područje BiH, te da su za tu robu obračunate i plaćene uvozne dažbine.

Pronađena krivotvorena roba privremeno je oduzeta, a protiv pravnog lica i odgovornog lica unutar pravne osobe bit će pokrenuti zakonom predviđeni postupci pred nadležnim sudom, saopćeno je danas iz UIOBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: