{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MVPBiH: Oštećena ambasada BiH u Beogradu

F
22.2.2008. u 18:09
0
0
MVPBiH: Oštećena ambasada BiH u Beogradu
0
MVPBiH: Oštećena ambasada BiH u Beogradu
Prilikom uličnih izgreda na ulicama Beograda u četvrtak, u toku organiziranih masovnih protesta povodom jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, oštećena je zgrada Ambasade Bosne i Hercegovine, saopćeno je u petak iz MVP-a BiH.
Nakon završenih protesta ispred zgrade Narodne skupštine Republike Srbije kolona demonstranata je krenula Krunskom ulicom, u kojoj je pored još nekolicine diplomatsko-konzularnih predstavništava, smještena Ambasada BiH.

Iz kolone se izdvojila skupina nekoliko stotina izgrednika na čijem se udaru našla ambasada naše zemlje. Oni su uništili policijsku kućicu koja se nalazi ispred ulaza u Ambasadu, odnesena je tabla sa ulaza i srušena ploča s imenom diplomatsko-konzularnog predstavništva.

U skladu s predviđenim sigurnosnim mjerama djelatnici Ministarstva vanjskih poslova BiH se u trenutku napada nisu nalazili u zgradi Ambasade.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH je uputilo instrukciju Ambasadi da zatraži hitan prijem u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Srbije sa ciljem da izrazi zabrinutost zbog napada na Ambasadu BiH i zatraži punu zaštitu objekta i osoblja Ambasade u obavljanju diplomatske misije u skladu s Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: