{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MVP: Nećemo podleći pritiscima medija

F
31.10.2007. u 19:00
0
0
MVP: Nećemo podleći pritiscima medija
0
MVP: Nećemo podleći pritiscima medija
Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine odlučno je da istraje na postizanju punog organizacionog jedinstva, radne i tehnološke discipline i na restrukturiranju ministarstva po evropskim standardima i sistemu vrijednosti kao svojevrsnoj brani nacionalnim podjelama i političkim utjecajima sa strane, istaknuto je u današnjem saopćenju Ureda za odnose sa javnošću MVPBiH povodom 'učestalih medijskih napada'.
"Proteklih mjeseci smo kao ministarstvo, posebno ministar i njegov kabinet, izloženi agresivnim medijskim napadima ničim izazvanim, politički motiviranim, sve sa ciljem destrukcije rada ovog ministarstva. Razlog je vjerovatno u našoj odlučnosti da se pokrene cjelovito preispitivanje rada u prošlim mandatnim periodima, o čemu najbolje svjedoče nalazi Ureda za reviziju institucija BiH, te istrage koje vode nadležni organi.

Pitamo se ko se pribojava nalaza ovih državnih institucija i ko to medijskom hajkom na ovo ministarstvo pokušava otupiti oštricu moguće odgovornosti? Neuspjeli pokušaji slamanja moralnog i političkog digniteta samog ministra i njegovog kabineta objektivno ne doprinosi snaženju pozicije vanjske politike naše zemlje. Naprotiv, oni daju argumente onima koji nisu na strani Bosne i Hercegovine. Žalosno je pa i krajnje neprihvatljivo da se pojedini mediji nekritički svrstavaju uz pojedine političke opcije i njihove lidere i tako pokušavaju arbitrirati i manipulirati sa javnim medijima.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine se neće upuštati u polemiku sa pojedinim medijima, a ponajmanje sa njihovim političkim mentorima promašenih ambicija da postanu dio parlamentarne većine i sebi priskrbe neku ministarsku poziciju.

Svjesni krize u našoj zemlji odlučni smo da istrajemo u realizaciji strategije vanjske politike koju kreira Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, radnih poslova i zadataka dobijenih od strane Vijeća ministara BiH i tako na najbolji način demantiramo insinuacije i neistine koje se pokušavaju plasirati i prodati običnim ljudima. Kritika javnosti, ukoliko je ona dobronamjerna i konstruktivna, je uvijek dobrodošla kao i snažna opozicija u Parlamentarnoj skupštini BiH kao korektiv aktualne vlasti. Otvoreni smo za kritičke poruke javnosti i korekcije u našem radu, svjesni da samo tako branimo vjerodostojnost, kredibilitet i evropske vrijednosti vanjske politike BiH. Izglasavanje povjerenja u Ministra vanjskih poslova u

Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, po drugi put, daje nam nadu da će nam se pružiti mogućnost da dokažemo kako se može, a i hoće, voditi i braniti vanjska politika BiH, uz otvorenost za sve dobronamjerne poruke Parlamentarne skupštine BiH i javnosti na dobrobit svih građana i naroda Bosne i Hercegovine", stoji u saopćenju Ureda za odnose sa javnošću MVPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: