|

MVP: Koverte s pismima iz Haga koje su upućene Čoviću i Izetbegoviću nisu otvarane

MVP: Koverte s pismima iz Haga koje su upućene Čoviću i Izetbegoviću nisu otvarane
35
Klix.ba
1.3.2017. u 12:39
89
komentara
35

dijeljenja
MVP: Koverte s pismima iz Haga koje su upućene Čoviću i Izetbegoviću nisu otvarane Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministarstvo vanjskih poslova BiH saopćilo je da koverte koje je Međunarodni suda pravde u Hagu uputio članovima Predsjedništva BiH Draganu Čoviću i Bakiru Izetbegoviću nisu bile oštećene te da je otvarana samo koverta u kojoj se nalazilo pismo za predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.
Reakcija je uslijedio nakon pisanja pojedinih medija da je od svih pisama Međunarodnog suda pravde pristiglih u Predsjedništvo BiH otvorena samo jedna koverta naslovljena na člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

"Ministarstvo vanjskih poslova BiH obavještava javnost da je na temelju pismenih izvještaja ovlaštenih službenika Ministarstva vanjskih poslova BiH, utvrđeno da je od pristiglih koverti Međunarodnog suda pravde, koje su bile pojedinačno adresirane na članove Predsjedništva BiH, otvorena samo ona koja je bila adresirana na predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića", piše u saopćenju za javnost.

Navode da su koverte adresirane na članove Predsjedništva BiH Dragana Čovića i gospodina Bakira Izetbegovića dostavljene Pisarnici Predsjedništva BiH zatvorene i neoštećene te da o svemu postoje službeni zapisnici i izjave ovlaštenih osoba.
Prijavi grešku


Komentari (89)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...