Javni oglas
41

MVP BiH prima 11 novih pripravnika s visokom stručnom spremom

Piše: Er. M.
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine raspisalo je u petak javni oglas za prijem 11 pripravnika s visokom stručnom spremom.

Kako je objavljeno na zvaničnoj web stranici Agencije za državnu službu BiH, Ministarstvo vanjskih poslova BiH traži četiri pripravnika sa završenim Pravnim, Ekonomskim ili drugim fakultetom društvenog smjera.

Kao uslov za konkurisanje navedena je visoka stručna sprema (VII stepen) ili završen najmanje prvi ciklus školovanja dodiplomskog studija Pravnog, Ekonomskog ili drugog fakulteta društvenog smjera koji je vrednovan sa 180 ili 240 ECTS bodova.

MVP prima i pet pripravnika sa završenim Fakultetom političkih nauka, odnosno kandidate koji imaju visoku stručnu spremu (VII stepen) ili završen najmanje prvi ciklus školovanja dodiplomskog studija Fakulteta političkih nauka koji je vrednovan sa 180 ili 240 ECTS bodova.

Također, oglašen je i javni poziv za prijem pripravnika sa završenim Filozofskim fakultetom, tačnije Odsjek za engleski jezik. I u ovom slučaju uslov je visoka stručna sprema (VII) stepen ili završen najmanje prvi ciklus školovanja dodiplomskog studija Filozofskog fakulteta (smjer engleski jezik), koji je vrednovan sa 180 ili 240 ECTS bodova.

Krajnji rok za prijave je 22. septembar 2018. godine, a o mjestu i datumu provjere kandidati će biti pravovremeno obaviješteni. U oglasu je navedeno da se radni odnos zasniva na period od jedne godine.

Kompletan sadržaj javnog oglasa možete pročitati ovdje.